2012

2012, om man ska krascha ska man göra det riktigt snyggt. 
Ett år där saker gick som det gick, några drömmar krossades och andra uppfylldes. Kollar tillbaka på året med tårar i ögonen av både sorg och lycka, skrattar och minns alla fina stunder samtidigt som de tunga och tuffa sakerna gör sig höra. 
Jag har varit känslokall och ett känslosvall samtidigt, växt som person och gjort saker jag aldrig trodde jag skulle göra. Hittat vänner jag kan skratta mig lycklig åt att få ha, insett att andra såkallade "vänner" inte vill en något väl och lämnat dom på ett eller annat sätt längst vägen.  
Glömde min fallskärm då och då, gjorde misstag jag aldrig kommer förlåta mig själv för men kan samtidigt säga att jag är glad att jag gjorde dom och lärde mig något av det. 
 
När det kommer till att beskriva 2012 saknas ord, på ett sätt det bästa året och på ett annat sätt det värsta någonsin. En sak är i alla fall säker och det är att saker kan ändras på bara några sekunder och det gäller att ta hand om varandra och sig själv.
2012 var ett år jag är tacksam över oavsett vad, saker blir inte alltid som man tänkt sig men på ett eller annat sätt händer allt av en anledning.
Tänker lägga detta året bakom mig nu och bara minnas de positva sakerna och blicka framåt åt ett nytt år med nya möjligheter. Året jag längtat efter väldigt länge är här inom 24h, året jag ska ta vara på. Tack till alla som funnits vid min sida under 2012, ni är underbara! 
 
 
 

Berg- och dalbana.

Bara några få dagar kvar av detta året, dvs. nu jag brukar göra en sammanfattning av året som gått månad för månad men detta året tänker jag inte göra det. Vill helst bara dra ett sträck över 2012 men kommer dock göra ett inlägg vid nyår med alla positiva saker som hänt så man kan blicka tillbaka på det istället :) Nu har livet förhoppningsvis lekt klart fritt fall och blir en lite trevligare berg- och dalbana istället. 
Dags för mig att packa innan jag somna, blir en tripp fram till nyår.
 
 
De senaste dagarna i bilder.
 
 
      

Varm choklad och romerska bågar

Segare än segas, försöker att inte döda blommorna här hemma och undrar när gamlingarna kommer hem.
Julen är väl numera avklarad och julgranen ska jag med gjädje kasta ut nu! 
Först ska jag avnjuta lite varm choklad och äta romerska bågar :)
 

Lille jul.

Lille julaftonvakna upp hemma hos Philip och fick kaffet serverat efter en skön sovmorgon. Blev en lång natt med massa mys, på tok för mycket godis och ännu mer snack. Underbart att ha han på svensk mark över jul och nyår. 
Nu sitter jag bara hemma i soffan och har musiken så högt att jag knappt hör mina egna tankar och tur är nog det. Att julen har kommit är numera oundvikligt och jag försöker göra allt för att koppla bort det, humöret sviktar och jag är allt annat än glad, mest irreterad och ledsen faktiskt. 
Julafton med familjen Klauser ska bli riktigt mysigt, att få uppleva det som en familjehögtid för första gången på 10 år!
 
 

Mys på SAND :)

 

Sleepless

Trots att hela jag skriker efter sömn ligger jag här, klarvaken. 
Klockan ringer om 3 timmar, ett desperat försök att somna påbörjades vid 23-tiden, inget resultat. 
Kaffe, cigaretter och skrivande hade jag nog sagt för några veckor sen, inte längre. Nu säger jag att nya rutiner behövs, ett steg i rätt riktning i alla fall. 
 
Glädjer mig åt att 2013 snart är här, detta året blev inte som tänkt med något mer än en sak, jag fick faktisk en dröm i uppfyllelse.  
Att säga "nytt år, nya tag" låter oerhört klyshigt men i detta läget är det faktiskt sant. Allt som kan ha gått fel i år har gjort det och jag går in mot ett nytt år och har slängt iväg skiten bakom mig, misstagen är gjorda och dags att börja leva efter det man lärde sig av sina misstag, på ett eller annat sätt.
Funkar inte plan A är plan B och C redo. Jag är motiverad och redo att gå in för saker som är viktiga för mig med hela hjärtat. Exakt så som jag en gång i tiden fungerade, det är aldrig försent att säga "gör om, gör rätt" till sig själv.
Hoppas ni sover gott! 
 
 
 
 

Skor, den enda sanna kärleken?

 Jag har sagt det förr och säger det igen, skor är den enda sanna kärleken.
Under min jakt på julklappar fick ett par svarta boots med relativt hög och tjock klack följa med hem, love it!
 
 
"The fact is, sometimes it’s hard to walk in a single women’s shoes. That’s why we need really special ones now and then - to make the walk a little more fun"  
- Carrie, sex and the city
 
"The stiletto is a feminine weapon that men don’t have"
- Christian Louboutin
 
 
 
 


True story!


En helt vanlig onsdag.

Lill-lördag. 
Börja dagen med att läsa mina mail som vanligt och som ett litet plus i kanten börjar det trilla in lite modelljobb  under 2013. Jag har som sagt dragit ner ganska ordentligt på det där med modellandet då tiden inte riktigt räckte till och jag istället för att tacka nej jobbade på tok för mycket en period vilket resulterade att jag inte orkade någonting till slut, råkade visst gå in i väggen eller något. 
 
Imorgon är det julavslutning och som vanligt tävlingsdags, sista chansen för oss så vinna eller försvinna som gäller. Spännade tema på våran klass och ska bli väldigt intressant att se ett gäng tjejer i det vi ska ha på oss, lovar att bilder kommer imorgon! 
Grävt ner mig i musiken och håller på att skriva en krönika. Deadlinen börjar närma sig med stormsteg och snart kommer mitt och Mathildas projekt bli officielt, spännande att en liten fika kan skapa en idé och ett projekt.
Håller även på att spåna på jobbkläder inför Göteborg Horse Show 2013, förändring på gång och det där med att hitta snygga skjortor som ska passa både män och kvinnor samt företaget är lättare sagt än gjort, men det ska gå! 
 
Måste fixa en endaste liten julklapp med, jag har som sagt totalvägrat julen i år men vissa förtjänar faktiskt att få en liten oväntad julklapp så det ska också fixas idag. Något snyggt att ha på nyår ska också lösas, kommer dock jobba på nyår men blir middag osv innan det. En helt vanlig onsdag idag med andra ord, puss.
 
 

Innan jag kände dig.

jag kan sitta själv i parken tills solen ändrat färgen i mitt hår
jag kan offra allt jag har för ingenting
ja, jag sträcker mig så långt det går
men jag behöver dig, kom hit och rör om
jag behöver nått att skriva om
 
 

One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.

Musik. 
Ett ord en sak som garanterat väcker en helt del inom alla. Musiken finns alltid runt om en och det finns alltid något  som passar oavsett situation, känslor och humör. Att säga att det alltid finns något som passar är egentligen ganska vågat att säga men just när man kommer till detta ämnet finns det verkligen alltid något som passar in.
Hur hade livet varit utan musik?
Jag brukar säga att musiken speglar ens liv, det gör den till stor del. Så många gånger man satt ord på känslor man inte själv fått ut genom en låttext. 
Listorna som går varma på min spotify just nu. 
Autumn & Winter - 12 
2013 - Motivation
 
 

Karma?

Så var det punkten karma som kom upp på tal igen. Jobbar på det fullt ut, gav en hemlös en kopp kaffe och denna mannes hund en korv i morse, mitt WWF bankkort används flitigt och då går det pengar till WWF mer eller mindre hela tiden, delat ut ett och annat leende idag till okända människor och tja, ni fattar själv poängen. 
Förr eller senare borde det ju ge resultat, det är dessutom ganska trevlig att få tillbaka ett leende då och då med.
 
Just nu försöker jag vinna över min kära kropp igen, det går sådär bra faktiskt. Att sitta i jaquzzin och mysa var en väldigt bra idé just då men tror det bidrog ganska ordentligt till min mega förkylning, dock värt det i alla fall. Bett mitt immunförsvar börja gymma med så det kan bli starkare någon gång, jävla klenis nu ju! Kan inget annat skratta åt mig själv, dricker varm mjölk med houng i, en gång i tiden idiotförklara jag personen som bad mig testa det för att senare på natten vara tvungen att erkänna att det var effektivt, kan dock än idag säga att det är sjukt äckligt haha. 
 
Tillbaka till det där med karma, hur mycket tror ni egentligen på det? 
 
 
 
 
 

Wide awake.

I was falling hard 
With an open heart 
I'm wide awake 
How did I read the stars so wrong

A goal is a dream with a deadline.

"Mini. ålder 21 år, max 175cm" 
 
En klassisk text som kan stå när man kollar runt vad för regler som gäller vissa jobb. Saker som kanske skrämmer bort vissa då de är ex. 1cm för långa eller ett år för unga, det höll på att göra det för mig med. Tills jag börja tänka på ett helt annat sätt, det värsta som kan hända den dagen man söker är att man får ett nej pga. åldern, då har man i alla fall försökt och visat sitt intresse och får helt enkelt fortsätta söka tills man är i rätt ålder, alternativt bevisa att man är kapabel till att göra en viss sak trots att ålder inte är inne osv. Man måste våga chansa för att vinna det gäller allt! 
 
Kom igen tjejer(och killar för den delen), hur många gånger har ni inte gått och prata om ni vill göra något och inte vågat pga. att ni varit rädda för att få ett nej? Mest troligt sjukt många gånger, jag är själv en av dom som backar av då och då när det gäller att ta första steget men har insett att man  måste våga chansa för att vinna. Jag har sju månader kvar i skolan, sen kommer jag förr eller senare sticka utomlands. Jag vet att det finns folk som försöker hålla mig kvar i sverige men det kommer jag skita i totalt den dagen jag sticker! Kommer mest troligt vara både livrädd och överlycklig den dagen jag sticker med, men vaffan, man kan alltid ex. flyga hem om det skulle gå åt helvete. Varför skulle det gå åt helvete? Bara att satsa!
 
Denna terminen har jag haft den sämsta inställningen någonsin till skolan, stressad och allmänt deppig, ledig första veckan och redan där började jag komma efter. Istället för att lägga på ett jävla kol och jobba på sket jag i det och blev rädd för att inte få de betygen jag ville ha, bakslag som resulterade i att jag släppte allt och började gräva min egen grav. Nu står jag här som ett fån och vet om att jag måste kämpa som en idiot för att fylla igen den där graven och försöka dölja "min egen grav". Shit happens och gjort är gjort, det är nu det är dags att börja kämpa, ta mig från "noll" till toppen igen. Vill man så kan man, utan en vilja går saker käpp rätt åt helvete, så är det bara. Tänk på det nästa gång ni säger, "jag tar det imorgon", morgondagen kommer försent när ni tänker så. Kämpa på allt ni har istället så kommer ni stå som vinnare sen, det tänker jag göra. Låt inte era drömmar bara vara en dröm, gör den eller dom till verklighet. Det lär vara en tuff väg att gå men kom igen, vill man något av hela sitt hjärta så går det . :)
Puss
 
 

Nej - Norlie & KKV

Det är få personer som jag verkligen tycker om och litar på, glädjen i själen när man är med en sådan person är enorm. Att bara vara precis som man är och slappna av till 110% är så fruktansvärt skönt. I mina ögon så man ska spendera en söndagkväll/natt! 
Nyss hemkommen från skolan och väla, lyckats bli förkyld igen så är som en gnällig man, varm choklad och en bit rocky road efter en varm dusch sitter inte helt fel i alla fall :) Lite nytt från Norlie & KKV i lurarna ger kvällen ett litet plus i kanten. 
 
 
 
 

"Jag har nått den punkten då jag skiter i allt
Du springer runt på stan i kväll, för du vill inte sova själv, nej!
Att du ligger med nån annan betyder ingenting alls
Och du kan göra vad du vill, för du betyder ingenting, nej!"