Tjejer är slampor medans killar är macho!

2009-12-08 @ 13:46:44

Mitt senaste svenska arbete, uppgiften var att skriva en krönika och ämnet skulle vara sex och samlevnad. Så här har ni min krönika. 

© Frida Stuhr


En tjej som har sex med många killar blir oftast kallad slampa eller liknade saker, men när killar har många tjejer får dom status av det, dom bli macho. Så ska det väl absolut inte vara? Alla är väl lika värda oavsett om man har sex med många, eller inte? Varför är det just tjejerna som blir utsatta för massa skällsord medans killarna blir avgudade? Det är väl skitsamma om det är en tjej eller kille som är en ”player”! Som tjej vill jag inte att killarna ska ha haft massa tjejer innan mig oavsett om det bara är någon man kanske träffar tillfälligt eller har ett långt förhållande med. Jag vill trots allt känna mig lite speciell!


Oavsett om du ligger ensam med honom i sängen, så är det ända alltid någon som har legat på samma plats som dig. Oavsett vad han än säger till dig, så kan du lika bra inse att han har sagt samma sak till den tjejen som låg där innan dig. Även efter dig kommer ännu en tjej ligga där och känna sig speciell, fast att det är flera andra tjejer som har fått höra samma ord som henne.

Det är verkligen en sak att tänka på, man känner sig speciell just för stunden. Sen börjar tankarna rulla och man undrar hur många han har gjort likadant med innan dig och sagt samma saker till. Oavsett om man är tjej eller kille så har man antagligen känt så, att man först känner sig så speciell och sen börjar man tänka på hur många som har hört det innan.

Hur kan killarna bli accepterade när dom har sex med massa tjejer medans tjejer inte får ha sex med massa killar utan att bli kallad slampa, hora och alla sådana ord? Är det för att tjejer ska vara så oskuldsfulla och pryda eller vad beror det på? Jag tror att det är för att vi är en lättare grupp att hacka ner på och att det inte är accepterat av en tjej att ha många killar.

Anledningen till det är att vi lever i en värld som männen dominerar i. För dem är det "coolt" att dra hem en tjej över natten, att ha massa one night stands! Då får dem status och oftast ser då dom andra männen upp till honom för att han får många tjejer och antagligen är bra i sängen.

Media har även ett väldigt stort ansvar till att det just är så accepterat av männen att ha sex med många, för det gynnar ju just männen! I många filmer är det ju männen som oftast är otrogna och kvinnorna ska då acceptera det och är det tvärtom så får kvinnan ett jävligt kasst ryckte och får omdömet att vara en hora/slampa.  Så just media förändrar samhället vi lever i väldigt mycket!

Kolla på 1500-1700-talet. Männen fick ha flera älskarinnor men hade en kvinna det så fick hon ett helvete!

Så, tjejer borde inte kallas slampor och killar är inte macho oavsett hur många som de har sex med, för alla är lika värda!


Kommentarer
Postat av: LiNAHAGMAN*

You go girl, riktigt bra skrivet! :)

2009-12-08 @ 17:46:37
URL: http://linahagman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback